SF-joedemusical-111

Over de leden

Enthousiaste en diverse groep musicalliefhebbers

Music All is een musicalvereniging met omstreeks 40 fanatieke leden, die garant staat voor een enorm scala aan mogelijkheden. Het koor is een zeer gemêleerd gezelschap van jong tot oud; mensen die allemaal houden van zingen, acteren, bewegen en dansen. De nadruk ligt op musicalrepertoire en in dat genre presenteert Music All kwalitatief hoogstaande producties aan het publiek, gecombineerd met een groot enthousiasme en gezelligheid binnen de vereniging.

Leo

Leo Bekendam

Muzikaal leider

In 1989 is Leo Bekendam begonnen aan zijn studie klassiek piano aan het conservatorium te Enschede. Allereerst bij Pierre Ruhlmann en later bij Tamara Pospiszyl. Vanaf zijn eerste studiejaar is Leo lid geweest van het gemengde kamerkoor van het conservatorium en heeft onder verschillende Nederlandse en internationale dirigenten vele concerten gezongen. Tijdens zijn studie heeft hij veel zangers begeleid en zijn voorliefde voor de menselijke stem en in het bijzonder de koorzang heeft hem doen besluiten in 1993 ook koordirectie te gaan studeren bij Kees Stolwijk. In deze tijd is hij begonnen als dirigent van de parochiekoren van de Petrus en Paulus parochie in Goor, met uitzondering van het kinderkoor en het jongerenkoor. In totaal was Leo meer dan zeven jaar betrokken als musicus verbonden aan deze parochie. Ook was hij betrokken bij de oprichting van het ‘in between’ koor van deze zelfde parochie. Een groep enthousiaste zangers in de leeftijd van 20 tot 40 jaar die het jongerenkoor waren ontgroeid en muzikaal geen aansluiting vonden bij het gemengde volwassenen koor. Ook heeft Leo enkele jaren gewerkt als invaldirigent en als gastkoorzanger bij het CREA-koor verbonden aan de universiteit van Amsterdam. Hij heeft hier meegewerkt aan grote werken waaronder de Matthäus Passion van Bach, uitgevoerd in de Westerkerk en de opera Don Quichotte van Massenet, uitgevoerd in de Westergasfabriek. In 2010 is Leo begonnen om samen met de Engelse zanger Russell Hibberd koorscholingscursussen te geven, waarin zo veel mogelijk facetten van de koorzang aan bod komen. Vanuit de eerste cursus is het kamerkoor Ton sur Ton ontstaan welke nog steeds onder leiding staat van Leo. In 2007 kwam Leo in aanraking met het Enschedese muziektheatergezelschap Music All. Hier werkte hij, als 2e dirigent, mee aan het instuderen van Het Middernachtsbal en een musicalbewerking van de opera Carmen van Bizet. In 2011 werd Leo gevraagd om het spreekwoordelijke stokje van 1e dirigent Bernie Meems over te nemen en sindsdien is Leo de vaste muzikaal leider van Music All.


Tasco-Silva-2011

Tasco Silva

Repetitor / Pianist

Tasco Silva (1978) studeerde piano klassiek bij Marius van Paassen aan het conservatorium in Enschede. Hier behaalde hij zijn diploma in 2005. Tijdens (en na) zijn studie kwam hij, in het kader van de zogenaamde ‘liedklas’-projecten, in aanraking met liedbegeleiding. Dit beviel hem zozeer dat hij deze studierichting is gaan volgen tijdens de 2e Fase, de vervolgopleiding van het conservatorium. In en buiten de liedklas-projecten werkte hij regelmatig samen met diverse zangers. Tijdens de 2-jarige vervolgopleiding (2e Fase) aan de Messiaen academie studeerde Tasco bij Marien van Nieukerken. Ook heeft hij diverse masterclasses gevolgd, o.a. bij Clemens Rave, Einar Steen Nockleberg, Nelly Ben Or en Sampsa Konttinen. Verder verleende hij medewerking aan verschillende projecten, waaronder muziektheater (‘Und dann bleibt nur der Schmerz’), diverse musicals (Jekyll and Hyde, Kiss me Kate, Titanic, Carmen) en operette (Der Bettelstudent). Tasco is werkzaam als piano- en keyboarddocent in Nederland en Duitsland en is verder repetitor en begeleider van verschillende koren. Hij is de vaste pianist van Music All sinds 2004.