Leden Music All

DE LEDEN

Music All is een musicalvereniging met omstreeks 40 fanatieke leden. We zijn een zeer gemêleerd gezelschap; mensen die allemaal houden van zingen, acteren en dansen. De nadruk ligt op musicalrepertoire en in dat genre presenteren we kwalitatief hoogstaande producties aan het publiek, gecombineerd met een groot enthousiasme en gezelligheid binnen de vereniging.

Wij zijn: Loes, Marie, Helen, Henk, Marjon, Roy, Adriënne, Marjolein, Jolanda, Léon, Loes, Marina, Bouke, Janet, Kelly, Martine, Michelle, Nadine, Ragna, Sander, Bert-Jan, Jan, Nora, Maurice, Ewald, Jeff, Romy, Michel, Laura, Anne, Laura, Stefan, Laura en Fenny.

Leo Bekendam

LEO BEKENDAM

MUZIKAAL LEIDER

In 1989 begon Leo Bekendam aan zijn studie klassiek piano aan het conservatorium te Enschede. Allereerst bij Pierre Ruhlmann en later bij Tamara Pospiszyl. Vanaf zijn eerste studiejaar was Leo lid van het gemengde kamerkoor van het conservatorium en zong hij vele concerten onder verschillende Nederlandse en internationale dirigenten. Tijdens zijn studie begeleidde hij tevens vele zangers. Zijn voorliefde voor de menselijke stem en in het bijzonder de koorzang heeft hem doen besluiten in 1993 ook koordirectie te gaan studeren bij Kees Stolwijk.
In deze tijd begon hij als dirigent van de parochiekoren van de Petrus en Paulus parochie in Goor, met uitzondering van het kinderkoor en het jongerenkoor. In totaal was Leo meer dan zeven jaar betrokken als musicus verbonden aan deze parochie. Ook was hij betrokken bij de oprichting van het ‘in between’ koor van deze zelfde parochie: een groep enthousiaste zangers in de leeftijd van 20 tot 40 jaar die het jongerenkoor waren ontgroeid en muzikaal geen aansluiting vonden bij het gemengde volwassenen koor.
Ook heeft Leo enkele jaren gewerkt als invaldirigent en als gastkoorzanger bij het CREA-koor verbonden aan de universiteit van Amsterdam. Hij werkte hier mee aan grote werken waaronder de Matthäus Passion van Bach, uitgevoerd in de Westerkerk en de opera Don Quichotte van Massenet, uitgevoerd in de Westergasfabriek.

In 2010 begon Leo om samen met de Engelse zanger Russell Hibberd koorscholingscursussen te geven, waarin zo veel mogelijk facetten van de koorzang aan bod komen. Vanuit de eerste cursus is het kamerkoor Ton sur Ton ontstaan welke nog steeds onder leiding staat van Leo.

In 2007 kwam Leo in aanraking met het Enschedese muziektheatergezelschap Music All. Hier werkte hij, als 2e dirigent, mee aan het instuderen van Het Middernachtsbal en een musicalbewerking van de opera Carmen van Bizet. In 2011 werd Leo gevraagd om het spreekwoordelijke stokje van 1e dirigent Bernie Meems over te nemen en sindsdien is Leo de vaste muzikaal leider van Music All.


Tasco Silva

TASCO SILVA

REPETITOR / PIANIST

Tasco Silva (1978) studeerde piano klassiek bij Marius van Paassen aan het conservatorium in Enschede. Hier behaalde hij zijn diploma in 2005. Tijdens (en na) zijn studie kwam hij, in het kader van de zogenaamde ‘liedklas’-projecten, in aanraking met liedbegeleiding. Dit beviel hem zozeer dat hij deze studierichting is gaan volgen tijdens de 2e Fase, de vervolgopleiding van het conservatorium. In en buiten de liedklas-projecten werkte hij regelmatig samen met diverse zangers. Tijdens de 2-jarige vervolgopleiding (2e Fase) aan de Messiaen academie studeerde Tasco bij Marien van Nieukerken. Ook heeft hij diverse masterclasses gevolgd, o.a. bij Clemens Rave, Einar Steen Nockleberg, Nelly Ben Or en Sampsa Konttinen.
Verder verleende hij medewerking aan verschillende projecten, waaronder muziektheater (‘Und dann bleibt nur der Schmerz’), diverse musicals (Jekyll and Hyde, Kiss me Kate, Titanic, Carmen) en operette (Der Bettelstudent).

Tasco is werkzaam als piano- en keyboarddocent in Nederland en Duitsland en is verder repetitor en begeleider van verschillende koren.

Hij is de vaste repetitor en pianist van Music All sinds 2004.


Joran Schuijn

JORAN SCHUIJN

REGISSEUR

Joran Schuijn (1993) studeerde in 2015 af aan de opleiding Docent Theater te Leeuwarden. Tijdens en naast zijn studie heeft hij (zang)les en (spel)coaching gehad van verschillende bekende musical acteurs/actrices en regisseurs waaronder: Bente van den Brand (o.a.Tarzan, Soldaat van Oranje en Dolfje Weerwolfje), Paul Donkers (o.a. Pinokkio, Drie Musketiers en We Will Rock You) en Jos Thie (Joe, Doe Maar! en Jochem Meyer).
Sinds 2015 is Joran werkzaam als cultuurcoördinator en docent voor de vakken: drama, culturele kunstzinnige vorming, kunst algemeen en kunstproject op een grote middelbare school in Almelo. Naast zijn huidige werkzaamheden als cultuurcoördinator en docent heeft Joran verschillende (musical)theatergezelschappen en koren geregisseerd. Zo heeft hij voor de Stichting 8081 Elburg bij grote openluchtvoorstellingen de regie op zich genomen van o.a. Willem van Oranje, Alleida van Putten, Het Zoute Goud enz. en heeft hij zelfstandig scripts (her)geschreven. Daarnaast heeft hij diverse popkoren geregisseerd bij uitvoeringen binnen Overijssel. Ook het officiële openingsfeest van de Salland-Twente tunnel in Nijverdal stond onder regie van Joran. Als laatste kan genoemd worden zijn rol als ‘Jezus’ in de Veluwse Passion, Pasen 2017 en 2018.

Maar Joran heeft niet alleen veel regie werk verricht; ook is hij zelf al op jonge leeftijd als zanger/acteur actief geweest  in verschillende amateur- en semiprofessionele (musical)theaterstukken zoals: Pocahontas, De Klokkenluider van de Notre Dame, Jungle Book en Anastasia. Hier deed hij al op jonge leeftijd veel ervaring op die weer nuttig ingezet kan worden in zijn functie als regisseur. Tevens is Joran trainingsacteur. Hij wordt ingezet bij trainingen van bedrijven en hulpverleningsdiensten o.a. praktijkoefeningen “Hoe omgaan met …“  en crisissituaties en rampen.

Sinds eind 2017 is Joran verbonden als regisseur bij Music All, met al eerste productie ‘Little Shop of Horrors’.