Repetitieweekend

We begonnen allemaal met dezelfde gedachte toen we ooit bij Music All kwamen; ‘Even leuk meedoen met een musical, dansen, een lekker potje zingen, en een beetje acteren’. Er komt echter veel meer bij kijken dan enkel een potje zingen en/of acteren. Het is een passie, een levensstijl, een keuze. Voor veel van onze vrienden en familieleden is het ontastbaar, en voornamelijk onbegrijpbaar.

018

Een repetitieweekend: een heel weekend afgesloten van de buitenwereld in een basisschool waar de warmte stijgt naar circa 40 graden. Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? s’Ochtends om half 10 verzamelen alle leden zich op een warme zaterdag. Een heel weekend enkel de musical Beauty & The Beast. De laatste kopjes koffie worden weggetikt, alle kleding wordt aangetrokken, en iedereen is er klaar voor.

Stipt om 10 uur wordt er gestart met de eerste doorloop van Beauty & The Beast. De eerste noten, de eerste dans, de eerste sololijnen. Het is spannend voor iedereen, maar vooral voor onze regisseur Panda van Proosdij. Kent iedereen zijn tekst, weet iedereen waar ze moeten staan? “STOP OVERNIEUW!” klinkt door de hal “Strakker, scherper, feller, en meer passie.”.

We beginnen opnieuw, het zweet begint over de ruggen heen te lopen, rode hoofden ontstaan, maar op ‘het strijdtoneel’ glimlacht iedereen weer. Per scène wordt er minstens een marathon gelopen! “OPNIEUW!” en weer begint iedereen opnieuw, en nog een keer, en nog een keer. Herhaling totdat we erbij neer vallen en alle teksten, en dansjes kunnen dromen. Er wordt gewerkt als leeuwen, zowel door de cast als door de begeleiding. Het is een sprookje, met hoeveel passie er gewerkt wordt.

Om half 6 zijn we klaar voor deze dag. Met de spreekwoordelijke tanden op de trekhaak gaan we naar huis om uitgeput op de bank te storten en bij te tanken voor de volgende dag.
Met frisse moed staan we de volgende ochtend weer paraat. Het zou deze dag nóg warmer worden! Alle Jakopjes zijn er vandaag ook: Aina, Sam en Veerle vermaken zich prima, ook als ze even niet op hoeven. Het lijkt er op dat hier nieuwe vriendschappen worden gesmeed!

De 1e doorloop is zwaar! Hoe was het ook alweer precies? Er even weer inkomen… Maar de 2e doorloop gaat als een trein! Alles valt op z’n plek, de dansjes gaan lekker en de sfeer is opperbest! Door het meerdere malen te doen, krijg je de ‘feeling’ en wordt je zekerder in waar je op moet en af moet.

Om kwart over 5 is het mooi geweest. Allen gaan we voor Panda zitten die de laatste notes geeft van die dag en iedereen dankt voor het werken als een beest. De St. Gerardusschool wordt opgeruimd en bij vertrek lijkt het alsof we er nooit zijn geweest: Juf Mieke en haar collega’s kunnen op maandag weer ongestoord lesgeven. De meesten gaan naar huis en een deel gaat na een korte rust, en opfrispauze thuis, nog even Enschede in voor een drankje en een hapje om het weekend extra fijn af te sluiten.

Met vertrouwen gaan we de nieuwe week in met weer 2 repetities voor de boeg. We hebben zo hard gewerkt in het weekend en het begint allemaal te ‘zitten’: een heerlijk gevoel!
Het lijkt bijna wel een sprookje…

Hoe dat sprookje er op een van de grootste theaterpodia van Nederland eruit ziet? Dat kun je zien op 18, 19 en 20 september in het Wilminktheater Enschede.
Dus reserveer snel via www.music-all.nl/reserveringen, je hebt de keuze uit reserveren via een lid of rechtstreeks bij het Wilminktheater.

“Kom er in, Kom er in!”

Babette