02-11-2018 en 03-11-2018 | Schouwburg Hengelo

In 2018 speelde Music All Enschede de productie ‘Little Shop of Horrors’ in Schouwburg Hengelo (voorheen Rabotheater).

Een bloemenwinkel in de ghetto van New York is het decor voor deze te gekke musical over heimelijke fantasieën en beestachtige botanie.
De zaken van Mr. Mushnik gaan slecht. Werknemer Seymour Krelborn staat hierdoor op het punt ontslagen te worden. Op aandringen van zijn collega Audrey brengt hij een nieuwe mysterieuze plant in de winkel. Krelborn is heimelijk verliefd op Audrey en vernoemt de plant naar haar. Mushnik geeft Seymour een week om te bezien of de plant, Audrey 2, zijn slechtlopende zaken kunnen verbeteren. Met de plant in de etalage bloeit de bloemenwinkel weer helemaal op. Maar tegen welke prijs? De plant barst regelmatig in zang uit en blijkt er een dieet van mensenbloed op na te houden. Seymour voedt haar en de plant groeit en groeit …

Na de première in 1982 werd Little Shop of Horrors al snel één van de meest succesvolle off-Broadway-musicals ooit. Howard Ashman en Alan Menken (Disney’s The Little Mermaid, Beauty and The Beast en Aladdin) zijn de creatieve genieën achter deze hilarische muzikale cultklassieker. Met een vrolijke Motown sound, pakkende ballads en zwarte humor hoopt Music All dit jaar weer een geweldige productie te laten zien!

De musical stond onder muzikale leiding van Leo Bekendam en regie van Joran Schuijn. De voorstellingen werden begeleid door een live orkest met o.a. onze eigen pianist Tasco Silva!

CAST:

Seymour Krelborn – Sander de Graaff
Audrey – Marjolein Meijer
Meneer Mushnik – Jan Smink
Tandarts Scrivello – Janet van der Veen
De plant / Audrey 2, de acteur/stem – Marjon Mulder
De plant / Audrey 2, de poppenspeler – Mark Borgert
Ronette – Nadine Klifman
Chiffon – Annabel Stooker
Crystal – Loes Evertzen
Interviewer – Martine Fransen
Klant – Ewald Busscher
Bernstein – Jeff Benjamins
Mevrouw Luce – Helen Hendriks
Skip Snip – Maurice Vlot
Mevrouw Martin – Jolanda van Dijk

De stem van het proloog – Victor Reijnders

De kinderen van Audrey & Seymour – Liz & Lynn Bulthuis

Foto’s: